Explosieve Liefde

Stefan Coucheir

Citta delle Pieve. Ziedend stapte hij door de straatjes van het oude stadsgedeelte. Ze kon helemaal zijn rug op. Nooit zou hij die vrouw nog een woord gunnen, hij had het helemaal met haar gehad. Haar nukken, haar capriolen, haar ondankbaar gedrag, het zat hem tot ver boven de toegestane limiet. Veel te goed is half gek. Het stappen in de warme zomerzon van Umbrië hielp niet echt om hem tot rede te brengen.  Hij wou er zich niet eens om bekommeren hoe hij – of zij – nu thuis zou geraken, ze mocht zelf met die auto proberen terug te geraken, ze wist toch alles beter, ze kon toch alles als geen ander, en hij was alleen maar de pispaal. Welaan dan, so be it, nog voor zijn kop niet dat hij de telefoon zou nemen om het goed te maken.

Gaandeweg hervond hij zijn kalmte. Als ’t zo moet zijn, dan moet het zo zijn. Toen hij haar leerde kennen was het te mooi geweest om waar te zijn. Ellenlange correspondentie, nachten vol wijn en gesprek, oprechte belangstelling voor elkaars doen en laten. Hij kon maar geen genoeg krijgen van haar. Na alle meisjes eindelijk een echte vrouw.

De jaren nadien waren turbulent, hevig maar toch ook erg mooi. Inspirerend, bij momenten destructief maar nooit kabbelend in een oppervlakkigheid die hij nimmer als de zijne zou erkennen. Hij genoot, ook van de donkerte. De essentie van reliëf. Chiaroscuro, zonder donkerte geen licht.

Het kon hem niet schelen dat hij de term hier verkeerd gebruikte, hij was tenslotte in Italië, dan mocht hij al eens wegdwalen naar een verkeerd woord. Vooral als hij daarmee zijn held, Caravaggio voor de geest kon halen. De wellustige, zuipende, vechtende, en destructieve schilder die de mooiste religieuze taferelen uit zijn penseel toverde. Mateloos bewonderde hij die. Dat soort helden waren de zijne, De Charlie Parkers, Bukowski’s en nog van dat soort.  Alleen maar jammer dat hij zelf geen talent had in die richting, alleen maar bewondering, maar zelf niks waar men hem om zou herinneren.

Al wandelend, peinzend en stomend kwam hij aan een dorpspleintje. Biertje en wat schrijven. Losse overwegingen. Het hielp altijd. Het dienstertje was mooi, rank, en al lang uitgekeken op de lokale scooterhaantjes. Alleen jammer dat zijn Italiaans zo ondermaats was. Alleen jammer dat zijn hart nog bij de vrouw van zijn leven was. Maar het was op de één of andere manier voldoende om een knop in zijn kop om te draaien. De situatie was wat ze was. Het incident misschien futiel, maar allicht ook betekenisvol. Misschien moest hij er zich maar bij neerleggen dat het niks zou worden. Niet dat hij zin had om vriendinnetje/vriendje te spelen. Dat kon hij niet.

Hij was een fervent fan van zijn eigen logica, en die volgde hij nu ook. Eens je iets overdacht hebt ben je er klaar mee, en moet je de volgende stap zetten, anders ben je jezelf aan’t bedriegen.

De vakantie zat er dus op voor hem. Hij zou nog iets lekker eten en dan proberen een luchthaven te bereiken. De rest lieten we aan het lot over.

Hij stapte de helling op, naar een restaurantje dat hij had ontwaard, met een prachtig terras dat uitkeek over de vallei. Daar zou hij een mooie fles wijn drinken, wat lekker eten proeven, en daarna was het huiswaarts. Simpel.

Hij liet zich naar een tafeltje dirigeren ver van de rest van het publiek, en sloeg de kaart open… ’t leven is te kort om slecht te eten en te drinken’… Hoe juist.

Ineens hoorde hij een aarzelend ‘Hey….’ en daar stond ze. Onwezenlijk mooi, in een bloemenjurk die haar sensuele lijf alle recht deed, met ogen die vrank en stout naar hem keken.

Hij nam haar hand, en gidste haar zacht naar de stoel tegenover hem. Ze nam ongevraagd een slok van zijn wijn en prikte een olijf weg. Hij smolt.

Tot daar de dure eden over logica en verstand, verliefdheid laat zich niet dwingen… Of juist wel.

Advertenties

Over guidooohh

Mensch, thirsty for life, interested in human interaction and curious about stupidity in general

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: