Men who stare at Goats

Ok, ik ben een geit. So what? Nen bok alstublieft, maar dat ziet u niet. Wij zijn immers allemaal dezelfde, mijnheer… En iedere fokking keer  komt den andere buiten met bezoek en dan kijken jullie naar mij, en dan wordt er gelachen, want ik zie er grappig uit!

Ik zal eens iets zeggen hè, je moet een verdomd sterke persoonlijkheid hebben om in het lijf als het mijne te huizen. Wij de geiten, wij zijn de behoeders van de beschaving, wij kunnen op plaatsen komen waar jullie, lompe tweevoeters niet eens moeten aan denken. Wij eten alles wat er op onze weg komt en overleven desnoods op mos en onze eigen urine, of waar denk je dat de uitdrukking ‘Zjiekt in a moijl, gelek as de bokken’ vandaan komt? Wij kunnen dat, wij zijn gemaakt om te overleven.

En, oké, onzen bompa had dat nooit mogen doen met die yak, daardoor zie ik er nu wat potsierlijk uit, ik had het ook liever anders geweten. Maar lange oren, het kan nog in de mode komen. En daarbij, als ik zie wat er hier soms in den hof komt… van die hinnikers, met hun broek op hun gat en dan zo’n peruviaans mutske op, dat trekt er  toch ook niet op?  Dat van die balk en die splinter… Ik zou het maar onthouden.

Soit, dat er al eens gelachen wordt, ik vind dat niet eens zo erg. Wij zijn zo’n beetje de rastafari onder het melkvee, en ofwel laat ge u uitlachen, ofwel pakt ge’t cool , zoals den Tosh en de Marley in hunnen tijd. Voordeel is wel dat die mannen zo stoned as een crevette konden worden. Bij ons thuis in India kon ik dat ook , wat kauwen op de papavers en dat kwam goed, redelijk mellow, maar hier? Met wat klaver kan ik  mijne pap niet koelen hè.. En ik ruik wel dat de gasten hier in huis wel wat spul hebben, doet mij denken aan sensimillia, maar ja, ik rook niet, ik herkauw alleen.

Wat ik het ergste vind, dat zijn die kinderen die mij willen strelen. Echt waar, ik zou ze zo nen bok voor hunne kop kunnen verkopen. Maar dat mag niet, mijn broer heeft dat eens gedaan,  en de volgende dag lag hij al op den barbecue. Dat heb ik er niet voor over.

Wat ik echt veel liever zou hebben, in plaats van dat strelen, is dat ze mij … allez, ge moet dat toch ook verstaan… er loopt hier geen een andere geit… dat ze mij hier desnoods een schaap zetten, ik ben niet racistisch, maar zo ne keer serieus deftig van mijn gat geven… ze moeten dat toch ook zien dat dat niet meer gezond is? Hoe loop ik er nu bij, zo van vanachter gezien, dat moet toch serieus opvallen??

Enfin, ik zal nog maar wat verder ‘grazen’… Nog zoiets. Ze zetten mij hier op een spel, zo glad als een biljartlaken, met een soort smakeloos groen, dat werkelijk naar niks smaakt en bovendien krijg ik er het gas van, een hele dag ruften. En zo’n kotje van likmevestje, om klim-oefening te krijgen???

Ernstig blijven hè. Mijn voorouders hebben nog sherpa’s verkracht, zonder zuurstofmasker… en ik sta hier in een voorhofke mijnen tijd te verdoen…  En slecht te eten.

Neen , t leven is geen pretje, zelfs als ze goed voor u proberen te zorgen.

Advertenties

Over guidooohh

Mensch, thirsty for life, interested in human interaction and curious about stupidity in general

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: