Oma komt langs!

Oma Geike (@yveshanoulle)

Geike deed haar oogjes open. Veel te vroeg eigenlijk, maar ze kon niet langer wachten. Vandaag zou Oma langs komen. Daar keek ze al heel de week naar uit. Daar had ze zo haar redenen voor. Voor Geike was oma zo ongeveer haar beste vriendin.  Die begreep haar het beste, en daar kon ze ook het meeste mee doen.

Er waren natuurlijk ook haar gewone speelvriendinnetjes, daar kon ze fijn mee spelen, maar Oma, dat was anders. Oma luisterde, oma kon gek doen, en oma had alle tijd van de wereld voor haar. Andere volwassenen hadden dat toch wat minder, vond Geike. Die waren altijd druk, druk, en alles moest haastig, maar bij oma stond de tijd stil, terwijl hij tegelijk ook erg snel ging, want ze verveelden zich nooit samen.

Ze huppelde van de trap naar de keuken, en keek even of oma er misschien al was. Neen, toch niet. Ze probeerde koffie te zetten, maar mama hielp haar een beetje, want dat was nog wat te gevaarlijk. Geike wist dat oma niet veel nodig had, maar een kopje koffie, dat was wel iets waar ze op stond. Soms stopten ze ook even met hun bezigheden, zij en haar oma, omdat ze ineens zin had in een kopje koffie. Dat had niets te maken met moe zijn of zo, want dat was oma nooit, neen ’t was gewoon omdat ze dat lekker vond. En bovendien kreeg Geike dan limonade, en begonnen ze verhalen te vertellen, dat was minstens even prettig als de andere dingen die ze samen deden.

Vandaag was een speciale dag, want oma was helemaal naar Frankrijk gekomen, en zij, Geike zou haar nu haar stad laten zien, want die kende oma volgens haar nog niet helemaal. Dat was wel wat gewichtig, want Bordeaux was een grote, drukke stad!  Met leuke winkeltjes. En de mensen spraken er Frans. Geike wist niet goed of oma wel Frans sprak, maar veel zorgen maakte ze zich daar niet over.

Bij oma weren er nooit problemen, die deed alles en kon alles. Bovendien had oma ook een grote handtas, een soort magische tas, waar altijd van alles in zat. Je kon het nooit voorspellen, maar Geike had nog nooit meegemaakt dat er iets niet in de tas zat. Kleurpotloden, papier, muntjes, snoepjes, zakdoeken, pleisters, oma had altijd alles bij.

Ze zou oma ook alle leuke speelgoedwinkels laten zien, en  lekkere winkels, want oma was ook een beetje een zoetekauw, en misschien zouden ze dan samen snoepen. En ze zou oma ook een mooi park tonen, want oma hield van bloemen en planten. En waarschijnlijk had ze ook wel eten voor de duiven in haar tas zitten! Dat was ook altijd lachen. Geike had wel wat schrik van die pikkende duiven, maar met Oma erbij was dat niet echt een probleem.

En ze zou vertellen over haar vriendjes op school, en over het kattekwaad van haar broertje, en ze zouden als twee vriendinnen taartjes eten, zij en haar oma. En er moest verder niemand mee, ze wou oma de hele dag voor haar alleen hebben. En ’s avonds moest oma haar instoppen…

Daar ging de bel! En daar stond  een stralend lachende oma! Het was moeilijk te zeggen wie van de twee het meest blij was om de andere te zien.  Ze vlogen elkaar om de nek en de knuffels vormden het begin van een heerlijke dag…

 

Over guidooohh

Mensch, thirsty for life, interested in human interaction and curious about stupidity in general

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: