Ze zeggen…

@elkepoon

Ze zeggen vaak dat honden niets anders missen dan spraak om zich verstaanbaar te maken. Dat wordt gezegd door mensen die niets van honden begrepen hebben. honden vinden spraak veel te complex en eigenlijk inefficient om met elkaar te communiceren, dat gaat veel beter met hun arsenaal aan grommen en geluidjes en subtiele hoofdknikjes. Die mensen met hun roepen altijd, dat is gewoon vervelend, en het doet pijn aan de oren. Bovendien werkt het vaak debiliserend, zo van woeffiee, kom, eens hier brave woef… honden vinden dat maar niks, gewoon omdat ze een sterke persoonlijkheid hebben.

Ze konden hun mensen meestal perfect aftrainen, zodat ze eten kregen wanneer ze dat wilden, en hen uitlieten als ze daar behoefte aanhadden. Ja, zelfs om geborsteld te worden hoefden ze maar een paar keer in een dode meeuw te rollen of zo en dan werd alles gedaan. Het was wel vreemd om te zien hoe de meesten ook steeds hun drollen opraapten en bijhielden in een zakje, maar goed, dat was hun probleem, niet dat van de honden.

Maar heel soms waren mensen vervelend. Dan wilden ze precies het omgekeerde. Dan moesten ze kunstjes tonen, om aan te geven hoe goed hun baasjes – alleen dat woord al – hen afgericht hadden. terwijl het eigenlijk net andersom was. Maar goed, meestal maakten ze daar niet veel misbaar over, want het leverde dikwijls goede koekjes op.

Waar ze niet konden over klagen, dat was over hun wandelingen. Quasi elke dag was er wel wat leuks te beleven. Ze zeggen dat honden dat nodig hebben. Niets is minder waar. Toegegeven, altijd maar thuis zitten is ook niets, maar elke dag datzelfde stom blokje om, is meer dan afstompend. Voor de rest is het gewoon prettiger om buiten je gevoeg te doen dan binnen, ook zoiets waar ze katten nooit zouden in begrijpen. Het is overigens al helemaal een mythe om te denken dat zo’n kat properder is dan een hond. Toegegeven, het ruikt ietsje anders, maar gemiddeld heeft een kat meer parasieten dan een hond, en bovendien wassen ze zich met hun eigen speeksel. Neen dan liever echt water dachten de twee honden, terwijl ze wat dromerig naar het water keken. Hun zachte grommen bevestigde dat ze allebei aan het zelfde dachten.

Neen, deze twee werden enorm verwend door hun vrouw. Ze mochten om te beginnen meestal vrij lopen, wat naar ’t schijnt ook niet iedereen gegeven was, maar er zat ook nog eens afwisseling in, en dat stond voor lekkere geurtjes, lekker wildplassen en occasioneel een klein konijn om achterna te zitten. Zo zaten ze hier nu, een beetje uithijgend van een lange wandeling, en er zeker van dat ze straks een lekker kauwbot zouden krijgen.  Zwemmen zat er niet in deze keer, alhoewel…  de vrouw zou er geen bezwaar tegen maken, ze wilde gewoon niets liever dan dat ze het goed hadden, en op de één of andere manier, slaagde ze daar perfect in.

En dus zaten ze wat aa nde rand van het water, te filosoferen. Onder honden gaat dat met knikjes, met licht gegrom en veel oogcontact. En ze hadden het over hun lievelingsthema. Reincarnatie.

Ze zeggen dat honden de reincarnatie van mensen zijn. Onze twee moest je daar niet van overtuigen, ze hadden in hun vorig leven mooi gewerkt en voor hun gezin gezorgd, en dus waren ze nu terug gekomen als mooie herders. Maar een vriend van hen, zo’n beetje patserig type, met foute auto’s en te dure horloges, gestorven in een verkeersongeluk, die had minder geluk. Die moest dit stukje van zijn leven slijten in het vel van een chiuahua… Dat wens je toch niemand toe, hoe erg het ook geweest is.

Maar da’s nog niet het ergste, ze kenden ook nog iemand, een levensgenieter, maar ook een notoir schuinsmarcheerder, en nogal onverantwoord in zijn relaties, en dat was nu een zinneke, een stadsstraathondje, een wijfje bovendien, dat ongeveer om de vijf voet besprongen werd door grote loebassen van honden. Die man ging er helemaal onderdoor. Wat een manier om verder te leven.

Neen, dan hadden zij wel geluk gehad!

Over guidooohh

Mensch, thirsty for life, interested in human interaction and curious about stupidity in general

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: