Music for Life … waarom deze blog!

Het is weer zover. Ondanks alle gemekker over de ‘echtheid’ en dies meer, wil ik toch ook weer een steentje bijdragen tot de ‘music for life 2011’ actie. Met het enige wat ik kan… verhaaltjes pennen.

Ik heb dat twee jaar geleden al een keer gedaan, toen onder de vleugels van een klant, Keukenbouwer Grando, en de site heette toen ‘Keukenverhaaltjes for life‘.

Het concept was simpel. Je gaf een vrij te bepalen bedrag, vijf woordjes naar keuze en een bepaalde sfeer, en met een paar mensen schreven we toen verhaaltjes op basis van die input. Dat was leuk, en we hebben toch een kleine 4000 euro opgehaald.

Deze keer sta ik er alleen voor, en wil ik eigenlijk ietsje anders te werk gaan. Ik ben al langer gefascineerd door de wisselwerking tussen beeld en verhaal, en wil daar wat verder in gaan. Wat ik nu dus vraag is dat u mij een foto opstuurt, één die u roert, u bezighoudt, boos maakt.  Liefst mooie foto’s maar dat moet niet, snapshots zijn soms nog ontroerender. Instagrammekes mag ook… Sterke emoties hebben we nodig.

En ik schrijf erover wat ik voel, denk, fantaseer.

U mag er ook meer input bij geven, zeggen hoe het verhaaltje er min of meer moet uitzien, of welke namen er in moeten komen, vrijheid, blijheid.

Meer is het niet, alleen een verzameling van originele en hopelijk mooie verhaaltjes die voor eeuwig en een dag de uwe blijven, samen met mooie foto’s.

Voor wie twijfelt aan mijn schrijverstalent, ga even kijken op justguidooohh.com en overtuig jezelf, het blog behoort tot de redelijk fel gesmaakte in Vlaanderen (al zeg ik het zelf!).

  1. Fantastisch idee. Je hebt in je uitleg wel weggelaten hoe je nu gaat geld verzamelen. Geven mensen geld bij de foto? Of geven ze geld als ze het verhaal horen? Of verkoop je de verhaaltjes?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s